Kauniita maisemia

Konnuksen ympäristö tarjoaa upeat puitteet ulkoilulle. Pääset kulkemaan kaikkien kolmen kanavan läpi ihailemaan koskea ja kauneinta järvimaisemaa. Kenties meneillään on tukinuitto tai kalastuskilpailut?

Kanava-alueen puistikot tarjoavat sekä piknikrauhaa että maiseman pieneen seikkailuun kanavalta toiselle aina pitkosten taakse kätkeytyvälle laavulle asti.

KONNUKSEN HISTORIA

Konnuksen ensimmäinen kanava rakennettiin vuosina 1836 – 41. Liikenne ja laivat kasvoivat, ja nälkä- ja katovuosien hätäaputöinä suurempi kanava rakennettiin jo vuosina 1865 – 68, edellisen viereen – tietenkin! Konnuksen historia on rikas. Siihen liittyvät säännöllinen reittiyhteys Lyypekkiin 1860-luvulla.

Aikalaiset muistavat hyvin, kuinka, uusimman kanavan vihkimisessä vuonna 1972 kanava-altaasta nostettiin haavilla yli 5 kg:n kala. Kuhaparka pökertyi kanavasta ensimmäisenä sulutetun aluksen, Esso Saimaan potkureista. Kauniilla kanava-alueella on tanssittu, laulettu ja otettu juhannusta vastaan. Konnuksen kesän kohokohtiin kuuluvat edelleenkin niin kalastus kuin tukinuittokin.

VENEILIJÄT

Konnuksella on oma satama!

Kiitokset Leppävirran kunnalle, Pidä saaristo siistinä ry:lle ja Väylävirastolle yhteistyöstä. Varkaudesta lähestyttäessä, retkisatamassa on uusittu laituri ja 4 poijua. Kuopion suunnasta kanavien länsipuoleisessa pienvenesatamassa on 2 poijua ja Konnustuvan vieraspaikat laiturin päässä ja aisarivin ensimäisenä. Konnus, se on määränpää!

Jos soitat meille puoli tuntia ennen saapumista, voit tilata ennakkoon myös SAIL-AWAY annokset ja noutaa ne vaikka sulutuksen aikana valmiiksi pakattuina veneellä herkuttelua varten.

 

AUKIOLOAJAT

31.5-16.6ma - tosuljettupe12-20(Keittiö auki)13-19.30la - su11-20(Keittiö auki)12-19.3017.6-23.6masuljettuti - pe12-20(Keittiö auki)13-19.30la - su11-20(Keittiö auki)12-19.30

Tapahtumapäivinä pidennetty aukiolo esityksen mukaan.

Tervetuloa kesällä 2024!

Katso yhteystiedot »

Seuraa meitä instagramissa